Salata libaneza - Tabouleh

Postat in Salate
Tabouleh si Fatoush sunt doua din cele mai cunoscute retete de salate ale Orientului Mijlociu. Varianta de fata este una libaneza, deoarece contine mai mult patrunjel decat bulgur.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 1
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 20 minute

Ingrediente:

- 2-3 legaturi de patrunjel (echivalentul a o cana de patrunjel tocat)
- 1 rosie
- 1/2 cana de bulgur (grau macinat)
- zeama de la o lamaie
- o ceapa mica
- 1-2 linguri ulei de masline extravirgin
- un varf de piper negru
- un varf de sare

Mod de preparare

Tabouleh se serveste de obicei la inceputul mesei alaturi de alte selectii de aperitive din cele mai diverse (humus, labneh, salata de masline, muraturi, lipie etc). 

Mod de preparare:

1. Bulgurul este un ingredient de baza al salatei libaneze si il gasesti la macelariile cu specific oriental. Cumpara bulgur fin maruntit si pune-l in putina apa la inmuiat. In cinci minute ar trebui sa fie gata.

2. Patrunjelul se spala bine si se taie foarte fin. Ceapa mica se toaca si ea solzisori. Se scot semintele de la rosii si se taie cubulete mici. Amesteca intr-un bol patrunjelul cu rosiile, graul inmuiat si ceapa.

3. Pe o farfurie aseaza o frunza de salata verde si peste ea pune amestecul obtinut mai sus. Orneaza cu o felie de lamaie.

4. Separat, prepara dressingul din zeama de la jumatate de lamaie amestecata cu 1-2 linguri ulei de masline extravirgin. Toarna dressingul peste salata si adauga putin piper si putina sare (eu prefer sa pun mai multa lamaie si deloc sare). Savureaza cu lipie si cu humus!

Optional: pentru un gust racoritor, usor mentolat, poti sa mai adaugi la tabouleh si 2 frunze de menta proaspata sau 1/2 lingurita de menta uscata.

Postat la: 07-01-2010 de admin
Scor: 4.52 din 25 voturi

Comentarii (3)

Bidule a spus la 27-07-2013 11:26
Nu e necesar să pui bulgurul, sau cuscusul (tabbuleh oriental) la înmuiat în apă. Zeama de la roșii e suficientă. Dacă e de calitate bulgurul se umflă bine. Cu apă devine prea făinos și își pierde calitățile gustative.
Claire a spus la 14-08-2011 22:53
Peste sare se sare? :)) Adica nu mai punem?? :P
Ramona a spus la 11-11-2011 22:24
Poti sa pui, daca simti nevoie, dar eu prefer sa folosesc mai multa lamaie si nu mai simt nevoia de sare. :)
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...