Crap la tava

Uita de mirosul de peste prajit ce iti umple toata casa si prepara crapul la tava, la cuptor. Iese cel putin la fel de gustos!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1 crap de cca 1,5kg
- ulei,
- sare,
- piper

Mod de preparare

  1. Pestele se curata de solzi, i se scot branhiile si osul amar, se spala bine, se sareaza si pipereaza si apoi se lasa o jumatate de ora.
     
  2. Dupa ce s-a scurs timpul in care s-a asezonat, pestele se pune intr-o tava, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se pune putin ulei si in tava si se baga la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu.
     
  3. Pestele este gata intr-o ora. Dupa o jumatate de ora se scoate folia de aluminu, se stropeste pestele cu zeama din tava si se mai lasa la cuptor cca 30 minute,  timp  in care se mai stropeste mereu cu zeama din tava pana se rumeneste frumos.
     
  4. Se serveste cald cu garnitura de cartofi fierti sau legume trase in unt sau simplu cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Postat la: 07-10-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.

Prepelita cu struguri albi: reteta clasica a bucatariei franceze

Carnea de pasare nu este printre preferatele mele, dar...

Prajitura turceasca cu iaurt si lamaie

Prajiturile nu sunt pasiunea mea, dar din cand in cand...

Prajitura televizor, special pentru Robert

In sistem vechi de troc, am facut urmatorul targ: dau...

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie prin vara lui 2011 cand am descoperit, la un...