Crap la tava

Uita de mirosul de peste prajit ce iti umple toata casa si prepara crapul la tava, la cuptor. Iese cel putin la fel de gustos!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1 crap de cca 1,5kg
- ulei,
- sare,
- piper

Mod de preparare

  1. Pestele se curata de solzi, i se scot branhiile si osul amar, se spala bine, se sareaza si pipereaza si apoi se lasa o jumatate de ora.
     
  2. Dupa ce s-a scurs timpul in care s-a asezonat, pestele se pune intr-o tava, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se pune putin ulei si in tava si se baga la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu.
     
  3. Pestele este gata intr-o ora. Dupa o jumatate de ora se scoate folia de aluminu, se stropeste pestele cu zeama din tava si se mai lasa la cuptor cca 30 minute,  timp  in care se mai stropeste mereu cu zeama din tava pana se rumeneste frumos.
     
  4. Se serveste cald cu garnitura de cartofi fierti sau legume trase in unt sau simplu cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Postat la: 07-10-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.