Crap la tava

Uita de mirosul de peste prajit ce iti umple toata casa si prepara crapul la tava, la cuptor. Iese cel putin la fel de gustos!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1 crap de cca 1,5kg
- ulei,
- sare,
- piper

Mod de preparare

  1. Pestele se curata de solzi, i se scot branhiile si osul amar, se spala bine, se sareaza si pipereaza si apoi se lasa o jumatate de ora.
     
  2. Dupa ce s-a scurs timpul in care s-a asezonat, pestele se pune intr-o tava, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se pune putin ulei si in tava si se baga la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu.
     
  3. Pestele este gata intr-o ora. Dupa o jumatate de ora se scoate folia de aluminu, se stropeste pestele cu zeama din tava si se mai lasa la cuptor cca 30 minute,  timp  in care se mai stropeste mereu cu zeama din tava pana se rumeneste frumos.
     
  4. Se serveste cald cu garnitura de cartofi fierti sau legume trase in unt sau simplu cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Postat la: 07-10-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...