Placinta cu mere

Stiai ca poti pregati o placinta cu mere in doar o ora? Incearca reteta si spune-ne cum ti-a iesit! Chiar daca foile de placinta sunt din comert, congelate, placinta va iesi foarte buna.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1 pachet foi de placinta
- 1,5 kg mere
- 100 g stafide
- 5-6 linguri zahar
- scortisoara si esenta rom dupa gust
- ulei
- zahar pudra

Mod de preparare

  1. Foile de placinta se dezgheata conform instructiunilor de pe ambalaj si se tin acoperite sa nu se usuce.
     
  2. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi impreuna cu zaharul si stafidele se calesc usor si la sfarsit se adauga scortisoara si putina esenta de rom.
     
  3. Tava de copt se unge cu ulei, apoi se pun 4 foi de placinta. Fiecare foaie de placinta se unge cu putin ulei. Peste cele 4 foi, pune un strat din compozitia de mere, apoi 2 foi de placinta (unse cu ulei fiecare), din nou compozitie de mere. Repeta pasii avand grija ca deasupra sa ramana de pus 3 foi de placinta.
     
  4. Ultima foaie se unge cu ulei si cu ajutorul unui cutit se portioneaza in patrate potivit de mari.
     
  5. Se baga la cuptorul incins, la foc potrivit timp de cca 45 minute, fiind gata cand este rumenita.
     
  6. Cand se scoate din cuptor se acopera cu un prosop, pana se racoreste putin, apoi se cerne  putin zahar pudra si se serveste. 
Postat la: 07-10-2010 de Maria
Scor: 4.33 din 3 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...