Mancare de vinete

Se gateste mai rapid decat zacusca si este cel putin la fel de gustoasa.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 8
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

- 1 1/2 kg vinete
- 1/2 kg rosii bine coapte
- 1/2 kg ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1/2 cana de ulei
- sare & piper
- cimbru
- o frunza de dafin

Mod de preparare

1. Vinete se coc pe plita sau in cuptor, se curata si apoi se toaca ca pentru salata.

2. Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Cand devine sticloasa se adauga usturoi taiat marunt si rosiile ( fara pielita) taiate cubulete. Se acopera cu un capac si se lasa focul mai incet pana s-au fiert legumele. Se amesteca din cand in cand si se adauga cate putina apa daca a scazut sosul.

3. Cand legumele sunt fierte se adauga vinetele si condimente dupa gust (sare, piper, cimbru uscat, foi dafin ). Se amesteca usor ca sa nu se lipeasca si in scurt timp (cca 10 minute) este gata si buna de servit atat calda cat si rece. Pofta Buna!

Postat la: 09-08-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.