Cum se prepara spanacul?

Ai in continuare cea mai simpla metoda de a prepara spanacul congelat. Serveste cu un ou ochi fiert sau prajit.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 10 minute

Ingrediente:

- 400 g spanac congelat
- 3- 4 catei de usturoi tocati fin
- 50g unt
- 3-4 linguri apa
- 1 lingura bulion
- 1/2 lamaie
- sare
- piper

Mod de preparare

Atentie! Daca ai spanac proaspat urmeaza reteta de aici! Diferenta este ca spanacul proaspat trebuie oparit inainte sa-l gatesti.

1. Intr-o oala potrivita sau o tigaie cu marginile inalte, topeste 50 grame de unt si caleste usturoiul tocat.  Dupa numai un minut se adauga si spanacul  congelat.

2. Se adauga  3-4 linguri de apa si una de bulion si se amesteca spanacul constant. Dupa aproximativ 10 minute, cand e aproape gata, se asezoneaza cu sare si piper si se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie, sau chiar mai mult  (depinde cum iti place).

3. Se mai lasa pe foc un minut dupa care se stinge ochiul: spanacul este gata si-l poti servi imediat!

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 3.38 din 16 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.

Prepelita cu struguri albi: reteta clasica a bucatariei franceze

Carnea de pasare nu este printre preferatele mele, dar...

Prajitura turceasca cu iaurt si lamaie

Prajiturile nu sunt pasiunea mea, dar din cand in cand...

Prajitura televizor, special pentru Robert

In sistem vechi de troc, am facut urmatorul targ: dau...