Cum se prepara spanacul?

Ai in continuare cea mai simpla metoda de a prepara spanacul congelat. Serveste cu un ou ochi fiert sau prajit.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 10 minute

Ingrediente:

- 400 g spanac congelat
- 3- 4 catei de usturoi tocati fin
- 50g unt
- 3-4 linguri apa
- 1 lingura bulion
- 1/2 lamaie
- sare
- piper

Mod de preparare

Atentie! Daca ai spanac proaspat urmeaza reteta de aici! Diferenta este ca spanacul proaspat trebuie oparit inainte sa-l gatesti.

1. Intr-o oala potrivita sau o tigaie cu marginile inalte, topeste 50 grame de unt si caleste usturoiul tocat.  Dupa numai un minut se adauga si spanacul  congelat.

2. Se adauga  3-4 linguri de apa si una de bulion si se amesteca spanacul constant. Dupa aproximativ 10 minute, cand e aproape gata, se asezoneaza cu sare si piper si se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie, sau chiar mai mult  (depinde cum iti place).

3. Se mai lasa pe foc un minut dupa care se stinge ochiul: spanacul este gata si-l poti servi imediat!

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 3.33 din 18 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.