Cum se prepara spanacul?

Ai in continuare cea mai simpla metoda de a prepara spanacul congelat. Serveste cu un ou ochi fiert sau prajit.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 10 minute

Ingrediente:

- 400 g spanac congelat
- 3- 4 catei de usturoi tocati fin
- 50g unt
- 3-4 linguri apa
- 1 lingura bulion
- 1/2 lamaie
- sare
- piper

Mod de preparare

Atentie! Daca ai spanac proaspat urmeaza reteta de aici! Diferenta este ca spanacul proaspat trebuie oparit inainte sa-l gatesti.

1. Intr-o oala potrivita sau o tigaie cu marginile inalte, topeste 50 grame de unt si caleste usturoiul tocat.  Dupa numai un minut se adauga si spanacul  congelat.

2. Se adauga  3-4 linguri de apa si una de bulion si se amesteca spanacul constant. Dupa aproximativ 10 minute, cand e aproape gata, se asezoneaza cu sare si piper si se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie, sau chiar mai mult  (depinde cum iti place).

3. Se mai lasa pe foc un minut dupa care se stinge ochiul: spanacul este gata si-l poti servi imediat!

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 3.88 din 8 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...