Pulpa de porc la cuptor cu cartofi noi

Pulpa de porc la cuptor are nevoie de cel putin doua ore la foc mic ca sa se fragezeasca bine. Pune-o alaturi de cativa cartofi noi si o salata verde de sezon, pentru a obtine o friptura consistenta ideala intr-o zi de weekend.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 30 minute

Ingrediente:

500-600g pulpa de porc cu os
7-8 cartofi noi
4 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
un pahar vin alb sec
1/2 de lamaie
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

1. Pulpa de porc se asezoneaza cu sare si piper, se freaca usor cu ulei de masline si se pune intr-o tava alaturi de un pahar de vin alb sec, 4 linguri ulei de masline si un pahar de apa. Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor la foc mic timp de o ora si jumatate.

2. Adauga in tava cartofii noi taiati in jumatate, ceapa si usturoiul verde. Daca mai e nevoie mai pune apa & vin. Friptura nu trebuie sa ramana fara lichid.
Acopera din nou tava si la cuptor cu ea circa 30-40 de minute. Verfica stadiul fripturii. Stoarce deasupra cartofilor putina lamaie si mai adauga putin ulei de masline. Inca 20 de minute la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Serveste cu o salata verde cu rosii si castraveti.

PS: Poti chiar sa marinezi pulpa de porc cu cateva ore inainte. Incearca o combinatie de lamaie, ulei de masline, usturoi si piper verde.
Postat la: 16-05-2012 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Diminetile pot fi atat de gustoase pe cat le lasi tu sa...

Prepelita cu struguri albi: reteta clasica a bucatariei franceze

Carnea de pasare nu este printre preferatele mele, dar...

Prajitura turceasca cu iaurt si lamaie

Prajiturile nu sunt pasiunea mea, dar din cand in cand...

Prajitura televizor, special pentru Robert

In sistem vechi de troc, am facut urmatorul targ: dau...

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...