Pulpa de porc la cuptor cu cartofi noi

Pulpa de porc la cuptor are nevoie de cel putin doua ore la foc mic ca sa se fragezeasca bine. Pune-o alaturi de cativa cartofi noi si o salata verde de sezon, pentru a obtine o friptura consistenta ideala intr-o zi de weekend.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 30 minute

Ingrediente:

500-600g pulpa de porc cu os
7-8 cartofi noi
4 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
un pahar vin alb sec
1/2 de lamaie
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

1. Pulpa de porc se asezoneaza cu sare si piper, se freaca usor cu ulei de masline si se pune intr-o tava alaturi de un pahar de vin alb sec, 4 linguri ulei de masline si un pahar de apa. Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor la foc mic timp de o ora si jumatate.

2. Adauga in tava cartofii noi taiati in jumatate, ceapa si usturoiul verde. Daca mai e nevoie mai pune apa & vin. Friptura nu trebuie sa ramana fara lichid.
Acopera din nou tava si la cuptor cu ea circa 30-40 de minute. Verfica stadiul fripturii. Stoarce deasupra cartofilor putina lamaie si mai adauga putin ulei de masline. Inca 20 de minute la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Serveste cu o salata verde cu rosii si castraveti.

PS: Poti chiar sa marinezi pulpa de porc cu cateva ore inainte. Incearca o combinatie de lamaie, ulei de masline, usturoi si piper verde.
Postat la: 16-05-2012 de admin
Scor: 4.33 din 3 voturi

Comentarii (1)

gigi a spus la 13-10-2016 17:49
Un preparat frumos si delicios.am preparat si a iesit belea!
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.