Muschiulet de porc la cuptor cu legume si vin alb

Muschiuletul de porc este perfect pentru o friptura. Se face relativ repede, are consistenta potrivita, este moale si are si un gust placut. Iar daca este condimentat cum trebuie o sa-ti iasa o nebunie de friptura. Incearca!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 3
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 50 minute

Ingrediente:

500g muschiulet de porc
2 fire rozmarin priaspat
4-5 fire salvie sau 1 lingurita salvie uscata
1 lingurita busuioc
1 lingurita oregano
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
50g unt
4 cartofi
4 cepe
1 mar
8 rosii cherry
4 catei usturoi
1 pahar apa
1 pahar vin alb sec
1/2 lamaie (doar zeama)
4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1. Pe un tocator presara urmatoarele: rozmarin proaspat tocat, salvie uscata, busuioc, oregano, sare, piper negru. Unge muschiul de porc cu ulei de masline si ruleaza-l peste condimente  pana cand este bine invelit in ele.

2. Intr-o tigaie antiaderenta topeste 50g unt si soteaza muschiul de porc pe toate partile pana isi schimba culoarea.

3. Incalzeste cuptorul si intre timp pregateste tava. Alege o tava incapatoare in care vei pune: muschiuletul de porc, cartofii taiati in sferturi, 4 cepe rosii taiate in jumatate sau sfert in functie de cat de mari sunt, un mar taiat felii mari, cateva rosii cherry,  catei de usturoi tocati grosier. Mai adauga un pahar cu apa, un pahar cu vin, zeama de la o lamaie si ulei de masline, circa 4-5 linguri. Asezoneaza cu sare si piper si misca putin tava astfel incat lichidele sa se combine. Acopera cu o folie de aluminiu si la cuptor cu friptura pentru circa o ora si jumatate. Desigur, e bine sa mai verifici din cand in cand, sa nu scada tot lichidul si sa se arda.

4. Dupa circa o ora si jumatate cand friptura este gata, te poftesc la cel mai bun muschiulet de porc cu legume la cuptor!
Postat la: 24-05-2012 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...