Mancarica de rata cu masline si praz

Postat in Mancaruri cu carne
Iti place mancarea cu masline? Atunci este musai sa incerci si mancarea de rata cu masline! Vei avea numai cuvinte de lauda pentru aceasta reteta.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

- o rata portionata
- un praz taiat in 6-7 bucati
- 2-3 linguri de bulion sau 1/2 cutie rosii in bulion
- 150 g masline negre nesarate sau masline rosii kalamata
- vin alb demisec
- 2 felii de lamaie
- sare, piper

Mod de preparare

  1. Bucatelele de rata, spalate bine, se rumenesc in ulei pana isi schimba culoarea. Se toarna putina apa peste bucatile de rata calita si se acopera. Se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit pana devine moale si, din cand in cand, se mai adauga apa astfel incat sa nu scada de tot.
     
  2. Intr-o cratita se caleste prazul pana se inmoaie, apoi se adauga bulion si se stinge cu apa.
     
  3. Cand sosul a inceput sa fiarba se pun bucatile de rata si maslinele negre sau rosii (kalamata).  Se asezoneaza cu sare, piper si doua felii de lamaie, se completeaza  cu apa sau vin alb atat cat sa fie acoperita bine carnea si se introduce in cuptorul deja incins, la foc mediu timp de o ora, unde se va rumeni frumos. Serveste cu paine proaspata !
Postat la: 11-10-2010 de Maria
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (1)

Marius a spus la 15-02-2013 10:53
Super reteta. Mama imi facea o mancarica asemanatoare, folosind insa ceapa. Rata o am, fac rost si de restul si maine ma apuc de treaba. Multumesc Maria!
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.

Prepelita cu struguri albi: reteta clasica a bucatariei franceze

Carnea de pasare nu este printre preferatele mele, dar...

Prajitura turceasca cu iaurt si lamaie

Prajiturile nu sunt pasiunea mea, dar din cand in cand...

Prajitura televizor, special pentru Robert

In sistem vechi de troc, am facut urmatorul targ: dau...

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie prin vara lui 2011 cand am descoperit, la un...