Cum sa faci CARTOFI WEDGES acasa

Postat in Garnituri
Adori cartofii wedges din fast food-uri? Ce-ar fi sa incerci sa-i faci chiar tu acasa, dar nu intr-o baie de ulei incins ci la cuptor. Sunt la fel de buni, dar cu mult mai sanatosi!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 40 minute

Ingrediente:

- 5-6 cartofi
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare dupa gust
- piper
- optional, condimente: menta, sumak, curry, boia dulce, chilli, garam masala, chimen, oregano, busuioc etc

Mod de preparare

1. Se spala bine cartofii sub jet puternic de apa rece. Fiecare cartof se taie pe jumatate. Fiecare jumatate pe din nou si tot asa pana cand obtii cartofi wedges cat vrei tu de grosi. 

2.  Pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropeste cu ulei de masline.  Tavaleste putin cartofii prin ulei si asezoneaza cu sare si piper.
Poti sa mai pui si alte condimente, proaspete sau uscate, cum ar fi: menta, chimen, sumak, chilli, curry, 5 spices sau  garam masala. Le-am incercat pe toate si au iesit excelent de fiecare data. Nu-ti fie frica sa incerci noi condimente, experimenteaza, joaca-te, bucura-te de noi arome.

4. Introdu tava la cuptor intre 25-35 de minute (timpul difera in functie de cartofi si de cat de grosi i-ai taiat). Cand s-au rumenit frumos si o furculita intra usor in ei sunt gata. 

Si pentru ca am o "mica" dependenta de lamaie, indiferent de ce condimente folosesc, imi plac cartofii wedges trecuti printr-o ploaie acrisoara abatuta asupra lor inainte de a-i introduce in cuptor. 

Enjoy!

Postat la: 04-01-2010 de admin
Scor: 4.03 din 33 voturi

Comentarii (7)

Danny a spus la 25-11-2013 22:01
Foarte fain site si retete.... nu reusesc sa gasesc adresa de email a celor ce se ocupa..asa ca postez aici..poate imi raspunde.... Cau reteta de SPAGHETE..dar nu cu gust de taietei de casa..vreu ceva cum au gust pastele Barilla...:( nu gasesc reteta pe nicaieri..pe cutie spune griƟ de grau si apa... ce e grisul de grau?
Admin a spus la 26-11-2013 00:58
Buna Danny, multumesc pentru aprecieri! Ceea ce cauti tu cred ca e asa zisa semolina flour (tradusa de multe ori la noi ca faina de gris). Am vazut-o in multe retete italiene de facut paste home-made si o gasesti la noi sub denumirea de faina din grau dur (durum flour). O poti cumpara online direct de la producator: http://terra-natura5.webnode.ro/produse-1/ sau o gasesti la magazinele cu produse bio. Daca te hotarasti sa incerci, sa revii sa ne spui cum ti-au iesit pastele! :)
Marga a spus la 08-09-2013 01:16
am facut, sunt bestiali. si chiar sunt misto cu lamaie :D mersi pentru reteta.
Marga a spus la 08-09-2013 01:16
am facut, sunt bestiali. si chiar sunt misto cu lamaie :D mersi pentru reteta.
dragos a spus la 25-05-2013 13:52
de fapt astia-s cartofi copti, cartofii wedges se fierb putin dupa care se prajesc ;)
dan a spus la 07-05-2010 13:04
375 Grade ? omule esti dus cu capu ?
admin a spus la 14-05-2010 17:46
E vb de 75 de grade C! Sorry, my fault! Am modificat acum.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...