Cum sa faci CARTOFI WEDGES acasa


Ingrediente:
- 5-6 cartofi- 3-4 linguri ulei de masline
- sare dupa gust
- piper
- optional, condimente: menta, sumak, curry, boia dulce, chilli, garam masala, chimen, oregano, busuioc etc
Mod de preparare
1. Se spala bine cartofii sub jet puternic de apa rece. Fiecare cartof se taie pe jumatate. Fiecare jumatate pe din nou si tot asa pana cand obtii cartofi wedges cat vrei tu de grosi.
2. Pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropeste cu ulei de masline. Tavaleste putin cartofii prin ulei si asezoneaza cu sare si piper.
Poti sa mai pui si alte condimente, proaspete sau uscate, cum ar fi: menta, chimen, sumak, chilli, curry, 5 spices sau garam masala. Le-am incercat pe toate si au iesit excelent de fiecare data. Nu-ti fie frica sa incerci noi condimente, experimenteaza, joaca-te, bucura-te de noi arome.
4. Introdu tava la cuptor intre 25-35 de minute (timpul difera in functie de cartofi si de cat de grosi i-ai taiat). Cand s-au rumenit frumos si o furculita intra usor in ei sunt gata.
Si pentru ca am o "mica" dependenta de lamaie, indiferent de ce condimente folosesc, imi plac cartofii wedges trecuti printr-o ploaie acrisoara abatuta asupra lor inainte de a-i introduce in cuptor.
Enjoy!

Comentarii (7)