Cum gatim spanacul proaspat

Spanacul proaspat e hot la drumul mare! Te pacaleste cu volumul si te atrage cu vitaminele si gustul inconfundabil. Inevitabil, insa, ajungi sa-l ierti pentru timpul pierdut, pe masura ce dispare rapid din farfurie, sub furia furculitei aflata sub indemnul poftelor culinare.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

1 kg spanac proaspat
2-3 linguri ulei vegetal
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
sare
piper
2 linguri bulion
2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Treci rapid peste ideea ca o sa pierzi jumatate de ora sa cureti si sa speli 1 sau 2 kg de spanac proaspat - asta e partea care pare ca nu se mai termina, dar crede-ma, odata incheiata operatiunea, restul e floare la ureche.

2. Incalzeste o oala mare cu apa (+ un varf de sare) si cand aceasta e in clocot pune spanacul. Inchide ochiul aragazului si pune capacul. Intoarce spanacul dupa un minut si pune la loc capacul. Inca un minut si spanacul e gata oparit. Scoate-l din apa fierbinte si trece-l printr-un jet de apa rece (acest proces ii va pastra culoarea verde). Scurge bine spanacul de apa si toaca-l fin.

3. Intr-o craticioara medie, caleste in ulei doua fire de ceapa verde si doua de usturoi taiate fin. Asezoneaza cu sare si piper si dupa doua minute adauga si spanacul tocat.

4. Imbunatateste continutul cu 1-2 linguri de bulion si zeama de lamaie. Cata zeama de lamaie? Depinde cat de acrisor iti place. Spre exemplu,
eu la 1 kg de spanac am pus jumatate de zeama de lamaie. Amesteca usor si in circa 5 minute spanacul este gata.

Imi place sa mananc spanacul astfel gatit cu un ou ochi prajit cu margini crocante! Pentru mine, asta e gustul copilariei primavara. :)

PS: Ai cumparat spanac congelat? Urmeaza reteta de preparare de aici!
Postat la: 17-04-2012 de admin
Scor: 4.33 din 12 voturi

Comentarii (2)

Lee Denver a spus la 26-01-2014 21:54
excelent
Adriana a spus la 03-04-2013 14:43
daca la sfarsitul retzetei de mai sus adaugi si leustean proaspat taiat fin, potzi intr-adevar sa uitzi ce nabadai te apuca atunci cand te trezesti cu o gramada de spanac proaspat pe care trebuie sa-l curetzi si sa-l speli in mii de ape.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...