Cartofi mov sfaramati cu ceapa, marar si un strop de lamaie
Postat in
Garnituri
, Mancaruri cu legume


Ingrediente:
- 5-6 cartofi mov- o ceapa rosie
- 1/2 legatura marar
- zeama de la o lamaie
- ulei de masline sau unt
- sare
- piper
Mod de preparare
1. M-am consultat cu Dl. Google cum sa prepar cartofii mov si am ajuns la concluzia ca fierti sunt cei mai buni. In scurt timp, apa a inceput sa clocoteasca si eu am adaugat cartofii impreuna cu 1/2 lingurita de sare. Daca nu ma insala memoria, in circa jumatate de ora erau fierti.
2. I-am curatat de coaja si, pentru ca nu ma omor dupa piure, doar ce i-am sfaramat grosier cu ajutorul unei furculite. Am mai taiat rapid o ceapa rosie si am alaturat-o cartofilor. Sarea si piperul nu au lipsit in a intregi gustul.
3. Suntem aproape gata, dar mai intai stoarce o jumatate de lamaie deasupra cartofilor. Ca prin magie vei vedea ca stropii de lamaie accentueaza si mai mult culoarea lor mov. Cativa stropi de ulei de masline si putin marar tocat sunt ultimii pasi pe care-i mai ai de facut. Serveste imediat cat sunt inca fierbinti!
PS: citeste mai multe informatii despre cartofii mov chiar aici!
2. I-am curatat de coaja si, pentru ca nu ma omor dupa piure, doar ce i-am sfaramat grosier cu ajutorul unei furculite. Am mai taiat rapid o ceapa rosie si am alaturat-o cartofilor. Sarea si piperul nu au lipsit in a intregi gustul.
3. Suntem aproape gata, dar mai intai stoarce o jumatate de lamaie deasupra cartofilor. Ca prin magie vei vedea ca stropii de lamaie accentueaza si mai mult culoarea lor mov. Cativa stropi de ulei de masline si putin marar tocat sunt ultimii pasi pe care-i mai ai de facut. Serveste imediat cat sunt inca fierbinti!
PS: citeste mai multe informatii despre cartofii mov chiar aici!
Postat la: 03-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (1)