Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Postat in Desert
Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv" pentru a testa o noua combinatie de ingrediente. De data asta motivul a fost Sfanta Marie Mare, 15 august 2016, aka my mom's day.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

2 x cutii branza Mascarpone la 250g
2 x cutii branza Philadelphia la 200g sau 3 x 125g
6 linguri zahar brun sau tos
1/2 borcan de caramel (circa 4-6 linguri)
1 pliculet esenta de vanilie sau continutul de la 1 betisor
3 oua
3 pachete biscuiti digestivi (350g)
50-70 g unt topit
1 pahar mare de mure

Mod de preparare


Mod de preparare:

1. Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se niveleaza si apasa bine blatul de biscuiti in tava de prajitura.

2. Se da drumul la cuptor, la foc mic, sa se incalzeasca.

3. Intr-un bol se amesteca cele 2 tipuri de branza cu zaharul si se omogenizeaza. Se adauga caramelul si vanilia si se amesteca. Se adauga cele 3 oua si se omogenizeaza cu mixerul.

4. Se toarna umplutura peste blatul de biscuiti si se introduce prajitura la cuptor pentru 10 minute, pana se incheaga putin.

5. Intre timp, cat trec cele 10 minute, pregateste sosul de mure - mixeaza bine fructele si pune sos peste prajitura cu o lingura, din loc in loc.

6. Dupa ce toata suprafata prajiturii e acoperita cu picatele de sos de mure, vino cu 2 scobitori si deseneaza "S" uri pe deasupra, trecand peste zonele "negre". Prajitura isi schimba aspectul imediat, iar cand este indeajuns de ornata, se introduce la cuptor pentru inca 30-35 de minute, pana cand capata aspectul unei piftii.

7. Se lasa la racit in cuptor, iar daca s-a crapat deasupra, poti sa prepari un extra sos de mure zdrobite + zahar cu care sa ornezi marginile prajiturii + fructe proaspete puse printre craterele cheesecake-ului.

8. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si savurata. Daca o lasi la frigider mai putin, sa zicem doar o ora,  prajitura va avea consistenta de mousse. Ceea ce nu e rau. Chiar deloc.
Dar daca o vrei mai  inchegata, ar fi bine sa stea mai mult la rece. Preferabil peste noapte... dar cine poate sa-i reziste asa mult timp?! 

 
Postat la: 15-08-2016 de ramona.nita
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.