Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Postat in Desert
Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te imprietenesti si cu alte persoane care mai merg la aceleasi ore ca si tine. Si uite asa mai "auzi" inca o reteta de prajitura. Iar de aici pana la o testa, nu a mai fost mult. Doar o zi si un drum pana la supermarket!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 00 minute

Ingrediente:

Ingrediente Blat:

7 albusuri
280 g zahar
210 g nuca


Ingrediente crema:
3 galbenusuri
300 g zahar pudra
300g unt
6 lg cacao

Capsuni si nuci pentru decor

Mod de preparare


Iata si modul de preparare:

1. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana cand obtinem o spuma- crema lucioasa si ferma (trebuie sa ramana lipita de mixer atunci cand o ridici) si zaharul sa fie complet dizolvat.

2. Adaugam in umplutura nucile macinate foarte marunt si un varf de bicarbonat de sodiu. Amestecam usor, atat cat sa se omogenizeze ingredientele.

3. Intr-o tava de cuptor mare, 35-45 cm, se pune hartie de copt, se unge cu unt si se intinde amestecul de bezea pe toata tava. Cand va fi gata, se taie in doua blatul.

4. In cuptorul deja incins la 170 grade, se introduce blatul si se lasa timp de 20-25 de minute.


5. Se pregateste crema intre timp:  se mixeaza galbenusurile cu zahar si cu cacao. Adauga si untul la temperatura camerei si vei obtine o crema consistenta de ciocolata (nici nu vreau sa ma gandesc ce bomba calorica e prajitura asta!).


6. Pentru asamblarea prajiturii, lasam blatul sa se raceasca si il impartim in doua. Peste prima parte de blat se pune crema de ciocolata si, pentru ca mi se parea ca o sa fie prea multa ciocolata, am mai "domolit" gustul mult prea dulce si caloric cu cateva capsuni taiate cubulete pe care le-am pus peste crema.

7. Se pune si a doua parte de blat si din nou crema de ciocolata. Este suficienta crema incat sa imbraci prajitura si pe magine.

8. Se orneaza cu nuca tocata mai mare, preferabil sa fie si putin prajita, alaturi de alte cateva capsuni feliate.  

Se lasa la rece pana a doua zi si se imparte cu prietenii sau colegii de birou! 
 
Postat la: 15-08-2016 de ramona.nita
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.