Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura
Postat in
Desert


Ingrediente:
3 pachete biscuiti fin pisati Belvita (sau biscuiti digestivi)50 g unt
2 x cutii mari de Philadelphia
2 x cutii Mascarpone
1/2 cana zahar brun
4 oua
80 g ciocolata neagra topita alaturi de 30 g unt
1 betisor de vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
2 pahare zmeura proaspata
Mod de preparare
1. Mai intai, pregatim blatul - pisam bine biscuitii (foloseste un robot de bucatarie) si amestecam cu 50 grame de unt topit. Cand amestecul e putin lipicios, distribuie-l uniform in tava si cu fundul unui pahar preseaza bine pana cand incepe sa arate ca un... blat.
2. Tava e pregatita, cuptorul tocmai l-ai pornit la minim, e timpul sa pregatesti crema de branza pentru cel mai bun cheesecake cu ciocolata si zmeura!
3. Dar mai intai, acum e un moment foarte bun sa topesti ciocolata: topesti putin unt si adaugi si bucatele de ciocolata (doar 80 de grame, lasam 20 grame pentru decor). Nu lasi tot timpul vasul pe foc. Din contra, focul e doar un ajutor mic in topirea ciocolatei. Odata ce untul s-a topit si craticioara s-a incalzit, ciocolata se topeste imediat.
4. Aduna toate ingredientele langa tine (preferabil ca ouale sa fie la temperatura camerei - regula de aur pentru orice prajitura!), si apuca-te de treaba.
5. Intr-un bol incapator pune crema de branza Philadelphia - 2 cutii si jumatate - alaturi de crema de branza mascarpone - la fel 2 cutii. Intr-un final, trebuie sa ai minim 500 grame branza. Preferabil sa depasesti. In fond, cu cat ai multa umplutura, cu atat mai mult cheesecake. ;)
6. Amesteca cele doua tipuri de branza cu 1/2 cana de zahar brun si mixeaza bine pana cand zaharul aproape s-a topit. Si aici o sa te ajute daca Philadelphia si Mascarpone sunt la temperatura camerei.
7. Adauga in compozitie cele 4 oua (daca sunt mai mari, poti sa pui doar trei), esenta de vanilie/betisorul de vanilie.
8. Pune deoparte, in alt bol, 6-7 linguri de compozitie pentru pasul final.
9. Acum poti sa adaugi in vasul mare si ciocolata topita (in niciun caz fierbinte! Dupa ce s-a topit, ciocolata se lasa la racit).
10. Omogenizam compozitia cu ciocolata si o turnam in tava. Se da la cuptor 30 de minute, la foc mic spre mediu.
11. Si acum sa intre in scena zmeura! :)
Un pahar de zmeura il mixezi bine pana cand obtii o pasta de zmeura delicioasa, pe care o adaugi in compozitia pe care ai pus-o deoparte la punctul 8.
Omogenizezi si astepti sa treaca prima jumatate de ora de cand cheesecake-ul e la cuptor.
12. Intre timp, poti sa alegi din al doilea pahar cele mai frumoase zmeurici, pentru a le folosi la decor. ;)
In plus, mai mult ca sigur in bucatarie e deja haos, asa ca poti sa strangi si sa speli ustensilele folosite. Nu le lasa pe mai tarziu, ca se aduna prea multe. Trust me on this one!
13. 30 minutes later... cheesecake-ul a facut o pojghita si arata ca o piftie. Daca misti putin tava se misca si compozitia, dar e totusi inchegata.
Daca ai bifat acest aspect, poti sa te aventurezi sa pui deasupra si stratul de zmeura. Va trebui sa ai grija cum pui compozitia peste, preferabil sa te folosesti de o spatula. Daca e prima data cand faci asta, recomand sa iei putin cate putin si acoperi incet fiecare participa de cheesecake. Acum o poti da la cuptor pentru inca 10, maxim 15 minute.
14. Dupa ce ai stins ochiul aragazului, nu scoti prajitura, o lasi sa se raceasca in cuptor. Daca ti se pare prea fierbinte, lasa usa cuptorului intredeschisa.
15. Si am ajuns la ultimul pas, decorarea prajiturii: ar tb sa mai ai putina ciocolata (nu am topit-o pe toata, remember?), pe care o vei da pe razatoarea mare, deasupra prajiturii. Din loc in loc, pe margini, pune si bucatelele de zmeura oprite pt decor.
16. Enjoy! That is all!
PS: Preferabil sa o lasi putin sa se raceasca, macar 1-2 ore la frigider. Noi nu prea am lasat-o, asa ca partea de ciocolata avea consistenta unui mousse...
Dar nimeni nu s-a plans de asta.
Doar eu am observat! :)
PS2: A fost mega apreciat. Una din reactii a fost: "sa-mi spui si mie de la ce cofetarie e". Hm, boy, I love it when I do that! :D
PS3: Deliciosul tort cheesecake a ajuns pentru circa 16 persoane.
2. Tava e pregatita, cuptorul tocmai l-ai pornit la minim, e timpul sa pregatesti crema de branza pentru cel mai bun cheesecake cu ciocolata si zmeura!
3. Dar mai intai, acum e un moment foarte bun sa topesti ciocolata: topesti putin unt si adaugi si bucatele de ciocolata (doar 80 de grame, lasam 20 grame pentru decor). Nu lasi tot timpul vasul pe foc. Din contra, focul e doar un ajutor mic in topirea ciocolatei. Odata ce untul s-a topit si craticioara s-a incalzit, ciocolata se topeste imediat.
4. Aduna toate ingredientele langa tine (preferabil ca ouale sa fie la temperatura camerei - regula de aur pentru orice prajitura!), si apuca-te de treaba.
5. Intr-un bol incapator pune crema de branza Philadelphia - 2 cutii si jumatate - alaturi de crema de branza mascarpone - la fel 2 cutii. Intr-un final, trebuie sa ai minim 500 grame branza. Preferabil sa depasesti. In fond, cu cat ai multa umplutura, cu atat mai mult cheesecake. ;)
6. Amesteca cele doua tipuri de branza cu 1/2 cana de zahar brun si mixeaza bine pana cand zaharul aproape s-a topit. Si aici o sa te ajute daca Philadelphia si Mascarpone sunt la temperatura camerei.
7. Adauga in compozitie cele 4 oua (daca sunt mai mari, poti sa pui doar trei), esenta de vanilie/betisorul de vanilie.
8. Pune deoparte, in alt bol, 6-7 linguri de compozitie pentru pasul final.
9. Acum poti sa adaugi in vasul mare si ciocolata topita (in niciun caz fierbinte! Dupa ce s-a topit, ciocolata se lasa la racit).
10. Omogenizam compozitia cu ciocolata si o turnam in tava. Se da la cuptor 30 de minute, la foc mic spre mediu.
11. Si acum sa intre in scena zmeura! :)
Un pahar de zmeura il mixezi bine pana cand obtii o pasta de zmeura delicioasa, pe care o adaugi in compozitia pe care ai pus-o deoparte la punctul 8.
Omogenizezi si astepti sa treaca prima jumatate de ora de cand cheesecake-ul e la cuptor.
12. Intre timp, poti sa alegi din al doilea pahar cele mai frumoase zmeurici, pentru a le folosi la decor. ;)
In plus, mai mult ca sigur in bucatarie e deja haos, asa ca poti sa strangi si sa speli ustensilele folosite. Nu le lasa pe mai tarziu, ca se aduna prea multe. Trust me on this one!
13. 30 minutes later... cheesecake-ul a facut o pojghita si arata ca o piftie. Daca misti putin tava se misca si compozitia, dar e totusi inchegata.
Daca ai bifat acest aspect, poti sa te aventurezi sa pui deasupra si stratul de zmeura. Va trebui sa ai grija cum pui compozitia peste, preferabil sa te folosesti de o spatula. Daca e prima data cand faci asta, recomand sa iei putin cate putin si acoperi incet fiecare participa de cheesecake. Acum o poti da la cuptor pentru inca 10, maxim 15 minute.
14. Dupa ce ai stins ochiul aragazului, nu scoti prajitura, o lasi sa se raceasca in cuptor. Daca ti se pare prea fierbinte, lasa usa cuptorului intredeschisa.
15. Si am ajuns la ultimul pas, decorarea prajiturii: ar tb sa mai ai putina ciocolata (nu am topit-o pe toata, remember?), pe care o vei da pe razatoarea mare, deasupra prajiturii. Din loc in loc, pe margini, pune si bucatelele de zmeura oprite pt decor.
16. Enjoy! That is all!
PS: Preferabil sa o lasi putin sa se raceasca, macar 1-2 ore la frigider. Noi nu prea am lasat-o, asa ca partea de ciocolata avea consistenta unui mousse...
Dar nimeni nu s-a plans de asta.
Doar eu am observat! :)
PS2: A fost mega apreciat. Una din reactii a fost: "sa-mi spui si mie de la ce cofetarie e". Hm, boy, I love it when I do that! :D
PS3: Deliciosul tort cheesecake a ajuns pentru circa 16 persoane.
Postat la: 09-08-2016 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)