Sfecla murata

Postat in Conserve, muraturi
Ai vrea sa ai salata de sfecla in plina iarna? Nimic mai simplu: pregateste sfecla murata!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 20 minute

Ingrediente:

- 3 kg sfecla mica
- 4 cesti de otet
- 1 1/2 lingurite de sare de mare
- 2 cesti zahar
- 2 cesti apa
- 2 betisoare de scortisoara
- 12 catei de usturoi
- 4-6 cepe

Mod de preparare

1. Spala bine sfeclele si taie-le capetele. Pune-le la fiert, direct in apa fierbinte, grupate dupa marime, si lasa-le timp de 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurge bine lichidul si lasa-le sa se raceasca.

2. Curata sfecla de coaja si feliaza  bucati de 0,5 cm grosime. Curata ceapa si feliaza-o si pe ea.

3. Combina otetul, sarea, zaharul si apa. Condimentele pune-le intr-un saculet de tifon si adauga-le in oala, in amestecul fierbinte de otet.  Fierbe bine amestecul. Adauga sfecla si ceapa si lasa pe foc 5 minute. Inlatura saculetul cu mirodenii.

4. Umple borcanele cu sfecla si ceapa si lasa putin spatiu deasupra, la gura borcanului. Adauga otet fierbinte in borcan si lasa 1/2 de cm liber fata de gura borcanului.  Cand borcanele s-au racit, sigileaza-le si pastreaza sfecla murata la rece cel putin o luna inainte de deschidere.



 

Postat la: 12-09-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Diminetile pot fi atat de gustoase pe cat le lasi tu sa...

Prepelita cu struguri albi: reteta clasica a bucatariei franceze

Carnea de pasare nu este printre preferatele mele, dar...

Prajitura turceasca cu iaurt si lamaie

Prajiturile nu sunt pasiunea mea, dar din cand in cand...

Prajitura televizor, special pentru Robert

In sistem vechi de troc, am facut urmatorul targ: dau...

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...