Sfecla murata

Postat in Conserve, muraturi
Ai vrea sa ai salata de sfecla in plina iarna? Nimic mai simplu: pregateste sfecla murata!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 20 minute

Ingrediente:

- 3 kg sfecla mica
- 4 cesti de otet
- 1 1/2 lingurite de sare de mare
- 2 cesti zahar
- 2 cesti apa
- 2 betisoare de scortisoara
- 12 catei de usturoi
- 4-6 cepe

Mod de preparare

1. Spala bine sfeclele si taie-le capetele. Pune-le la fiert, direct in apa fierbinte, grupate dupa marime, si lasa-le timp de 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurge bine lichidul si lasa-le sa se raceasca.

2. Curata sfecla de coaja si feliaza  bucati de 0,5 cm grosime. Curata ceapa si feliaza-o si pe ea.

3. Combina otetul, sarea, zaharul si apa. Condimentele pune-le intr-un saculet de tifon si adauga-le in oala, in amestecul fierbinte de otet.  Fierbe bine amestecul. Adauga sfecla si ceapa si lasa pe foc 5 minute. Inlatura saculetul cu mirodenii.

4. Umple borcanele cu sfecla si ceapa si lasa putin spatiu deasupra, la gura borcanului. Adauga otet fierbinte in borcan si lasa 1/2 de cm liber fata de gura borcanului.  Cand borcanele s-au racit, sigileaza-le si pastreaza sfecla murata la rece cel putin o luna inainte de deschidere.



 

Postat la: 12-09-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.