Gogosari in otet cu miere

Postat in Conserve, muraturi
Daca nu ai pus inca gogosari la murat pentru la iarna, ai mai jos o reteta simpla de gogosari murati, usor dulci.
fork_spoon_icon_26x26  Portii:
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

-5 kg gogosari
-hrean si bucatele de conopida
-frunze de telina
-3 litri apa
-1 litru otet de 9 grade
-400 g zahar
-250 g miere
-boabe de mustar, boabe de piper
-125 g sare
-foi de dafin

Mod de preparare

Se curata gogosarii, se spala si se scurg, cei frumosi se lasa intregi, ceilalti se taie in patru sau opt bucati. Se fierbe apa cu otetul, sarea, zaharul, mierea si mirodeniile;  in ea se oparesc pe rand gogosarii, dupa  care se scot si se racesc.

Se pun in borcane boabe de mustar, 3-4 bucati de hrean, foi de dafin, boabe de piper, dupa care se aseaza gogosarii si conopida, alternati cu bucatele de hrean. La sfarsit se pun deasupra frunze de telina si se toarna comopzitia de apa cu otet, se lasa putin. Apoi se completeaza cu putin otet si se inchide cu capace sau celofan.

Sursa: revista Selgros  nr 36-39 ;Catalog special muraturi; 2010

Postat la: 12-09-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.