Gogosari in otet cu miere

Postat in Conserve, muraturi
Daca nu ai pus inca gogosari la murat pentru la iarna, ai mai jos o reteta simpla de gogosari murati, usor dulci.
fork_spoon_icon_26x26  Portii:
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

-5 kg gogosari
-hrean si bucatele de conopida
-frunze de telina
-3 litri apa
-1 litru otet de 9 grade
-400 g zahar
-250 g miere
-boabe de mustar, boabe de piper
-125 g sare
-foi de dafin

Mod de preparare

Se curata gogosarii, se spala si se scurg, cei frumosi se lasa intregi, ceilalti se taie in patru sau opt bucati. Se fierbe apa cu otetul, sarea, zaharul, mierea si mirodeniile;  in ea se oparesc pe rand gogosarii, dupa  care se scot si se racesc.

Se pun in borcane boabe de mustar, 3-4 bucati de hrean, foi de dafin, boabe de piper, dupa care se aseaza gogosarii si conopida, alternati cu bucatele de hrean. La sfarsit se pun deasupra frunze de telina si se toarna comopzitia de apa cu otet, se lasa putin. Apoi se completeaza cu putin otet si se inchide cu capace sau celofan.

Sursa: revista Selgros  nr 36-39 ;Catalog special muraturi; 2010

Postat la: 12-09-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.

Prepelita cu struguri albi: reteta clasica a bucatariei franceze

Carnea de pasare nu este printre preferatele mele, dar...

Prajitura turceasca cu iaurt si lamaie

Prajiturile nu sunt pasiunea mea, dar din cand in cand...

Prajitura televizor, special pentru Robert

In sistem vechi de troc, am facut urmatorul targ: dau...

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie prin vara lui 2011 cand am descoperit, la un...