Gogosari in otet cu miere

Postat in Conserve, muraturi
Daca nu ai pus inca gogosari la murat pentru la iarna, ai mai jos o reteta simpla de gogosari murati, usor dulci.
fork_spoon_icon_26x26  Portii:
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 00 minute

Ingrediente:

-5 kg gogosari
-hrean si bucatele de conopida
-frunze de telina
-3 litri apa
-1 litru otet de 9 grade
-400 g zahar
-250 g miere
-boabe de mustar, boabe de piper
-125 g sare
-foi de dafin

Mod de preparare

Se curata gogosarii, se spala si se scurg, cei frumosi se lasa intregi, ceilalti se taie in patru sau opt bucati. Se fierbe apa cu otetul, sarea, zaharul, mierea si mirodeniile;  in ea se oparesc pe rand gogosarii, dupa  care se scot si se racesc.

Se pun in borcane boabe de mustar, 3-4 bucati de hrean, foi de dafin, boabe de piper, dupa care se aseaza gogosarii si conopida, alternati cu bucatele de hrean. La sfarsit se pun deasupra frunze de telina si se toarna comopzitia de apa cu otet, se lasa putin. Apoi se completeaza cu putin otet si se inchide cu capace sau celofan.

Sursa: revista Selgros  nr 36-39 ;Catalog special muraturi; 2010

Postat la: 12-09-2010 de Maria
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Gogosari in sos tomat cu boabe de mustar

Sa tot fie vara lui 2011 cand am descoperit la un targ...

Fettuccine cu vinete, rosii cherry si dressing de ansoa

Inspirata din bucataria siciliana, cu ingrediente simple...

Supa de rosii galbene

Sa tot fi fost vreo 5-6 rosii galbene care tronau in...

Surprize delicioase in noul meniu Hard Rock Cafe

In materie de terase si locuri bune de mancat, de...

Ciorba cu galbiori si afumatura, dreasa cu smantana si aromata cu tarhon

Ai cumparat galbiori si nu stii ce sa faci cu ei? Daca...