Deliciu Oriental: pasta de Humus!

Asigura-ti doza de proteine cu acest preparat delicios, specific Orientului, preparat din "mazarea berbecilor" (naut) cu tahini si condimente.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 10 minute

Ingrediente:

- 240 grame de naut fiert
- o lingura de tahini (pasta de susan)
- 1 sau 2 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- piper alb
- sare

Mod de preparare

1. Pentru nautul fiert ai doua optiuni: cumperi naut la conserva deja fiert sau il prepari tu. Il pui de seara la inmuiat in apa calduta cu putina sare. A doua zi il fierbi pana se poate faramita cu usurinta.

2. Pune intr-un blender: boabele de naut fierte, lingura de tahini (pasta de susan), un catel de usturoi  zdrobit, zeama de la jumatate de lamaie, un varf de sare si unul de piper alb si 2 linguri de ulei de masline. Mixeaza bine si gusta.  In functie de preferinta, mai ajusteaza cu ingrediente. Ex: mai pune ulei de masline daca nu e foarte omogen. Sau zeama de lamaie daca vrei sa fie mai acrisor la gust. 


4. Pune humusul pe o farfurie si decoreaza cu ulei de masline, boia dulce sau iute, muguri de pin, patrunjel proaspat, zeama de lamaie etc. Serveste cu lipie (paine libaneza) si tabouleh.

Bine de stiut:
- cojile de naut te pot balona, asadar iti recomand sa le scoti dupa ce ai fiert bine nautul. O sa dureze ceva, dar merita efortul. In plus, pasta de humus va fi mai fina.

- daca nu gasesti pasta de tahini, poti sa o prepari tu acasa. Pui in blender 10 linguri de seminte de susan prajite alaturi de 5 linguri de ulei de susan si putina sare. Pui blenderul la treaba si in doua minute ai obtinut pasta de tahini!

- daca nu tolerezi usturoiul, pune mai putin sau nu mai pune deloc.

- dupa ce te-ai saturat de humus simplu incearca si varianta cu jalapenos sau humus cu sfecla rosie coapta. My fav e cea picanta cu jalapenos!

Later edit: pe lista favoritelor am un new entry humus cu ardei capia copt si patrunjel! :D

Postat la: 07-01-2010 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (1)

madi a spus la 06-02-2010 12:23
Sunt atat de multe bacanii arabesti prin toate cartierele bucurestene, incat sunt sigur aca tahina buna se gaseste de cumparat l atot pasul. Am vazut si in hiper-marketuri, dar recomand gamele variate din bacanii.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.