Tarhonul

Postat in Articole
Stii cum sa folosesti tarhonul in bucatarie? Citeste in continuare si afla cateva detalii esentiale despre tarhon si cum sa-l folosesti.

Tarhonul este o planta foarte aromata, usor amaruie ce se foloseste pentru condimentarea ciorbelor si fripturilor. La gust este foarte asemanator cu anasonul.

Datorita sarurilor minerale de sodiu si potasiu pe care le contine, tarhonul poate fi folosit cu succes ca un inlocuitor al sarii.

Numit si dragon mic, tarhonul este originar din Rusia si Mongolia.

Cum se conserva?

Tarhonul proaspat se poate pastra uscat sau in otet. Daca este pastrat in otet aroma sa devine mult mai puternica. Otetul in care a fost pastrat capata si el un gust deosebit si poate fi folosit pentru a da gust salatelor.

Cum se prepara?

Incearca tarhonul intr-o ciorba de cartofi cu porumb si zeama de varza murata si nu o sa-ti para rau. Daca mai adaugi si  carne de porc afumata, obtii o minunatie de ciorba.
 

Retete cu tarhon:

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat la: 14-03-2010 de admin
Scor: 4 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 articole

Postul Pastelui 2014: Challenge Accepted!

40 de zile de post. Pare o perioada interminabila. Desi...

Luna cadourilor incepe cu un dar pentru inima

Sarbatorile de iarna ocupa un loc special in sufletul...

Uleiul aruncat la chiuveta este gunoiul de sub pres!

Poate ca nu stiai, dar un litru de ulei alimentar uzat...

Cele mai frumoase spatii de design din Bucuresti le gasesti prin Lovely Design Hub

Viata e prea scurta ca sa nu incercam macar un lucru nou...

De Mos Nicolae imi doresc sa merg la Fire of Anatolia

6 decembrie 2013. Bomboane, dulciuri, portocale sau...