Despre cartofii mov, numai de bine!
Postat in
Articole
Cartofii au o culoare violet profund si au un usor gust de alune.
Bogati in antioxidanti - indeosebi in antocianina (flavonoida ce se regaseste si in fructe de padure si rodii) -, cartofii mov ajuta in prevenirea anumitor tipuri de cancer. Ba mai mult, studii recente au demonstrat ca printre beneficiile aduse sanatatii se numara si scaderea nivelului tensiunii arteriale (in conditiile in care persoana testata, a mancat timp de o luna, zilnic, intre 6-8 cartofi mov).
Cartofii, in general, au multe vitamine si sunt sanatosi atata timp cat nu sunt serviti alaturi de margarina, unt sau smantana grasa. Mai ales cartofii prajiti au un mare NU in fata.
Cartofii mov provin din Peru si Bolivia, istoria lor legandu-se de lacul Titicaca, de campiile inalte si pantele de munte din Peru, unde au rezistat in ciuda conditiilor dure ale climei.
Cum i-am pregatit? Am ales o reteta simpla si buna: i-am fiert si i-am insotit de ceapa rosie, lamaie si ulei de masline.
Bogati in antioxidanti - indeosebi in antocianina (flavonoida ce se regaseste si in fructe de padure si rodii) -, cartofii mov ajuta in prevenirea anumitor tipuri de cancer. Ba mai mult, studii recente au demonstrat ca printre beneficiile aduse sanatatii se numara si scaderea nivelului tensiunii arteriale (in conditiile in care persoana testata, a mancat timp de o luna, zilnic, intre 6-8 cartofi mov).
Cartofii, in general, au multe vitamine si sunt sanatosi atata timp cat nu sunt serviti alaturi de margarina, unt sau smantana grasa. Mai ales cartofii prajiti au un mare NU in fata.
Cartofii mov provin din Peru si Bolivia, istoria lor legandu-se de lacul Titicaca, de campiile inalte si pantele de munte din Peru, unde au rezistat in ciuda conditiilor dure ale climei.
Cum i-am pregatit? Am ales o reteta simpla si buna: i-am fiert si i-am insotit de ceapa rosie, lamaie si ulei de masline.
Postat la: 20-04-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 articole
Comentarii (7)